Osvećenje zvona za hram Silaska Svetog Duha na apostole u Maloj Popini

U četvrtak 15. septembra tekuće godine, kada naša Sveta Crkva proslavlja uspomenu na Svetog mučenika Mamanta i Svetog Jovana Posnika, NJegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim posetio je parohiju gračačku i tom prilikom izvršio čin osvećenja novog zvona za hram Silaska Svetog Duha na apostole u Maloj Popini, koje je donacija Fonda za izbjegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Preosvećenom Episkopu sasluživali su: prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.
Nakon čina osvećenja, Episkop Gerasim obratio se besedom o velikom značaju crkvenih zvona. Zvona pozivaju ljude na molitvu, na zajedničko sabranje, ali saglasno molitvama, koje su delo višegodišnjeg iskustva Crkve, zvona čuvaju narod Božiji od mnogih vremenskih nepogoda. Ali, ne samo od vremenskih, spoljašnjih nepogoda, koje mogu samo delom da naude čoveku, već i od unutrašnjih nepogoda koje napadaju dušu čovekovu.

U povratku, Episkop Gerasim posetio je i selo Deringaj u opštini Gračac, gde se na samoj obali rijeke Otuče, nalazi hram Uspenja Presvete Bogorodice, i u čijoj se neposrednoj blizini nalaze spomenici sveštenicima, dvojici Toma i Nikoli Mandiću, koji su svoj život posvetili službi Hristu i pastvi NJegovoj, a koji su u direktnoj vezi sa našim znamenitim naučnikom Nikolom Teslom, jer upravo iz porodice Mandić dolazi i majka Nikole Tesle, Georgina (Đuka) Tesla.

Scroll To Top
Descargar musica