Osvecenje hrama u Stanarima

STANARI, 5. AVGUSTA /SRNA/ – Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije osveštao je danas novoizgrađeni Hram Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista u Stanarima.

Tokom besjede, Episkop Fotije je pozvao na sabornost i jedinstvo, te istakao da je hram mjesto čovjekovog duhovnog preobražaja.

U činu osveštanja hrama učestvovali su Preosvećeni Episkopi gornjokarlovački Gerasim, bihaćko-petrovački Sergije, osječkopoljski i baranjski Heruvim, kao i sveštenstvo arhijerejskog namjesništva dobojskog.

Vladika Fotije je za zasluge u izgradnji hrama Ordenom kralja Dragutina – Prepodobnog Teoktista odlikovao poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gorana Jerinića, načelnika opštine Stanari Dušana Panića i Jadranka Medenicu iz Stanara.

Za kumove hrama izabrani su Goran Jerinić, Dušan Panić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, narodni poslanik Vojin Mitrović i Jadranko Deniz.

Osveštanju su prisustvovali Predsjednik Republike Srpske Milorad  Dodik, zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predsjednik opštine Topola iz Srbije Dragan Živanović sa delegacijom, predstavnici opštine Stanari.

Osveštanje zemljišta i postavljanje krsta na mjestu izgradnje ovog Spomen-hrama, za 250 stradalih boraca Krnjinskog kraja, u Stanarima obavljeno je na Vaskrs 2010. godine, a u prošloj godini opština Stanari izdvojila je 200.000 KM za gradnju hrama.

Prilog RTRS je ovdje

Scroll To Top
Descargar musica