Nedelja 3. po Duhovima u Karlovcu

U nedelju 3. po Duhovima, dana 11. jula 2021. godine, kada molitveno proslavljamo prenos moštiju Svetih besrebrenika Kira i Jovana, Svetih mučenika Dabrobosanskih i Mileševskih, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim načalstvovao je Svetim evharistijskim sabranjem u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu.

Preosvećenom Episkopu Gerasimu su sasliživali: protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i protođakon Nebojša Anđić.

Jevanđelska priča koju smo čuli govori o tome kakvo treba da bude naše oko da bi telo naše bilo zdravo, ako je oko naše zdravo onda je telo naše svetlo. I ako učinimo kakav greh onda i telo naše potamni, zato nam Gospod govori da očistimo um i pomisli naše, da se očistimo od strasti, da naše misli usmeravamo ka Bogu, ono što treba da činimo jeste upravo pomisao na Carstvo Nebesko, treba da mislimo o budućem Večnom životu, da odmaknemo od sebe ovozemaljske pomisli, da se pripremom koja traje ovde na zemlji spremamo za Carstvo Nebesko, ne vodeći brigu o prolaznim zemaljskim stvarima, a život mnogih Sveti otaca nam svedoči težnju i punoću Carstva Božijeg. Mi moramo misliti da naše srce bude čisto, dom u kojem možemo primiti Gospoda, a to možemo upravo kroz Svetu Liturgiju, Sveto Pričešće, jer naša najveća briga u ovome svetu treba da bude Liturgija – Poručio je vernima Episkop Gerasim.

Scroll To Top
Descargar musica