Nedelja Pravoslavlja u Rijeci

U Nedelju Pravoslavlja, dana 17. marta, na spomen Svetog Gerasima Jordanskog, Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetog oca Nikolaja Čudotvorca arhiepiskopa Mirlikijskog u Rijeci.
Preosvećenom Gospodinu Episkopu sasluživali su: arhimandrit Naum, protoprezviter-stavrofor Mićo Kostić, prezviter Jovan Galamić, đakoni Budimir Kokotović i Saša Kremić. Liturgiju su svojim pojanjem ulepšali članovi hora parohije riječke.
Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim po blagodati i Daru Presvetoga i Životvornoga Duha, danom Svetim Apostolima i Učenicima, od kojih je primio vlast da deli različite činove i stepene onima koji se udostojiše, rukopoložio je đakona Sašu Kremića u čin prezvitera. Time je Sveštena Episkopija gornjokarlovačka obogaćena još jednim služiteljem Svetoga Oltara.
U svojoj Arhipastirskoj besedi na kraju sabranja, Episkop g. Gerasim je proizneo besedu o pobedi Pravoslavlja nad ikonoboračkom jeresi i značaju poštovanja svetih ikona.
Na kraju besede, Episkop je čestitao novorukopoloženom prezviteru Saši, kome je zaželeo da revnosno obavlja pastirsku službu u korist naše Svete Crkve.

Scroll To Top
Descargar musica