Nedelja po Bogojavljenju u Karlovcu

Od tada poče Isus propovijedati i govoriti:
Pokajte se, jer se približilo Carstvo nebesko. (Mt. 4:17)

 

U nedelju po Bogojavljenju, dana 11/24. 01. 2021. godine i kada se molitveno proslavljaju prepodobni Teodosije Veliki i prepodobni Mihailo, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetom Arhijerejskom liturgijom u Karlovcu.
Episkopu Gerasimu su sasluživali protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i đakon Nebojša Anđić.
Besedeći na temu pročitanog jevanđelskog začala, vladika Gerasim istakao je: „Gospod je Svetlost koja odgoni tamu, onda kada mi iskreno i sa ljubavlju ispovedamo svoje grehe, pokajemo se za njih sjedinimo se sa Hristom kroz Sveto Pričešće, tada u našem srcu i mislima razbija se tama i nastaje svetlost. Treba da se trudimo da srce naše bude svetlo kao Dom Božiji, a putem pokajanja upravo zadobijamo tu svetlost. Gospod je došao na ovaj svet, da bi se sjedinio sa nama, da bi nas približio Sebi i da bi srce naše ispunio svetlošću. U jevanđelju Gospod govori: pokajte se, to je upravo način za očišćenje našega srca, naših misli, time se oslobađamo tame i mraka koji pritišću i stežu naše misli i zbog te tame ne možemo da besedimo sa Bogom. Zato je čoveku potrebno da se pokaje i svedoči ime Božije.“

Scroll To Top
Descargar musica