Završena obnova hrama Svetog Spiridona u Peroju

Poslije tri mjeseca intezivnih građevinskih radova, vanjski dio crkve Svetog Spiridona (1788.)  i kapela Pokrova Presvete Bogorodice u Peroju je potpuno obnovljen.

Po završetku unutrašnje obnove hrama, ukazala se potreba a i prilika da se obnovi vanjski dio crkve. Radovi  su se sastojali od uređenja porte, ograde, izrade palionice za svijeće, restauracija kupole i cijelog zvonika, te na kraju postavljanje nove fasade na crkvu i kapelu.

 Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog G. Gerasima, a finansijskom pomoću i dobrovoljnih priloga naših parohijana, Grada Vodnjana , planirane radove smo uspjeli u potpunosti završiti. Iako je fasada na crkvi urađena desetak godina prije, uticajem vremenskih prilika ona je izgubila svoj kvalitet i boju, te u neku ruku zahtijevala obnovu. Prvenstveno su radovi bazirani na obnovi i restauraciji zvonika, na kojem se već uveliko primjećivalo njegovih 180 godina postojanja. Obnovljena je kupola, oštećenja, krst, opran i zaštićen kamen, te urađena zaštita protiv ptica koje su najviše doprinosile propadanju kamena i prljanja istog.

Zahvaljujemo se priložnicima našega hrama, svima koji su na bilo koji način pomogli ovo djelo i molimo od Gospoda blagoslov.

Protoprezviter – stavrofor Goran Petković

Scroll To Top
Descargar musica