Biskup požeški mons. dr Antun Škvorčević i Episkop pakračko-slavonski Jovan u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj

Biskup požeški mons. dr Antun Škvorčević, Njegovo Preosveštenstvo Episkop pakračko-slavonski gospodin Jovan  u pratnji domaćina Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog gospodina Gerasima dana 15. januara 2021. godine, u popodnevnim časovima posetili teritoriju Eparhije gornjokarlovačke pogođenu nizom razornih zemljotresa u decembru 2020. godine. Episkopi i Biskup su obišli hram Rođenja Presvete Bogorodice u Glini, nakon čega odlaze u selo Ravno Rašće gde obilaze porodicu Vekić i porodicu Nogić. U selu Majske Poljane su posetili hram Vaskrsenja Gospodnjeg koji je nakon zemljotresa potpuno uništen.

U povratku su posetili Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu gde su ih dočekali arhimandrit mr Naum, protoprezviter Darko Dugonjić starešina hrama i đakon Budimir Kokotović, sekretar Eparhije gornjokarlovačke. Za sve goste je upriličen prijem i trpeza ljubavi u Eparhijskom dvoru.

U razgovoru Episkop Gerasim je upoznao uvažene goste sa posledicama zemljotresa i stradanjem naroda i svetinja na prostorima svoje Eparhije.  Episkopi Jovan, Gerasim i Biskup Antun Škvorčević su u srdčanim razgovorima razmenili mišljenja o pomoći i podršci banijskim porodicama čija je egzistencija ugrožena nedavnim zemljotresima. Episkop Gerasim se tom prilikom zahvalio uvaženim gostima na poseti, a naročitu zahvalnost je isakazao Biskupu požeškom mons. dr Antunu Škvorčeviću na finansijskoj pomoći i Eparhiji gornjokarlovačkoj.

 

 

Scroll To Top
Descargar musica