Episkop Gerasim: Vjerujmo Gospodu i nebojmo se smrti

Dana 30.10.2022. godine, u nedelju 20. po Duhovima, kada naša Sveta Crkva molitveno proslavlja Svetog Proroka Osiju i prepodobnomučenika Andreja Kritskog, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu. 

Preosvećenom episkopu su sasluživali protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i protođakon Nebojša Anđić. 

Nakon liturgijskog sabranja episkop Gerasim se obratio prisutnim vjernicima besjedom rekavši: 

…Kroz istoriju su se mnogi predstavljali kao spasioci čovječanstva, ali niko od njih nije mogao da spase ni jednog čovjeka od smrti. Jedini koji je smrt pobjedio jeste Gospod naš Isus Hristos. Jedino On je sebe dao kako bi izbavio ljude od robovanja grijehu, djavolu, a isto tako i smrti. Jer onaj koji vjeruje u Gospoda, koji se moli Njemu, onaj koji prima zalog budućeg vijeka, to jest Tijelo i Krv Gospoda Isusa Hrista, taj će sigurno živjeti vječno i upravo današnja priča nam svjedoči o tome. Zato braćo i sestre ne bojmo se smrti nego vjerujmo Gospodu kako bi smo postali zajedničari vječnog života.

Scroll To Top
Descargar musica