Vladika Gerasim: „Kada čovek prestane da se seća Boga i priziva ime Božije onda to priroda učini na svoj način i ona objavi ime Božije“.

Svetom arhijerejskom Liturgijom u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu, proslavljena je dvedeset treća Nedelja po silasku Svetog Duha na apostole – Pedesetnici.
Evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, uz sasluženje sveštenstva pri karlovačkom Sabornom hramu, protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića, protoprezvitera Darka Dugonjića i đakona Nebojše Anđić.

Pozdravivši sve pristune i čestitajući im današnji praznik, Vladika Gerasim u svojoj bogonadahnutoj besedi je govorio o zaboravljanju imena Božijeg u narodu, te naglasivši da. „čovjek koji je sazdan po liku i obličiju Božijem, kao kruna stvaranja sveta i zbog toga čovek ma koliko hteo da Boga zaboravi ne može“. Dalje je Vladika poučio sve prisutne da nikada nije kasno Boga se setiti i pomenuti ga u molitvama, a Bog iz svoje prevelike ljubavi uvek će pogledati na nas i oprostiti nam naše grehe ako se iskreno pokajemo.

Scroll To Top
Descargar musica