Arhiepiskop G. Makarije i Episkop G. Heruvim u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj

Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop katarski G. Makarije (Jerusalimska Patrijaršija) i Njegovo Preosveštenstvo Episkop osečkopoljski i baranjski G. Heruvim su dana 08. septembra tekuće godine, posetili Eparhiju gornjokarlovačku i grad Karlovac. U popodnevnim časovima Arhiepiskopa Makarija je u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu sa radošću dočekao Preosvećeni Episkop gornjokarlovački G. Gerasim.

U prijatnom i prijateljskom razgovoru dotaknuto je nekoliko tema koje su izraz aktuelnog crkvenog, društvenog života i predstavljaju sadržaj dijaloga između ove dve Patrijaršije, a isto tako ovi značajni susreti jesu potvrda jedinstva same Crkve.

Tokom razgovora Episkop Gerasim je upoznao Arhiepiskopa Makarija o duhovnom stanju sveštenstva, monaštva i naroda na prostorima Eparhije gornjokarlovačke.

U večernjim časovima istoga dana, Episkop G. Gerasim je u svojoj Eparhijskoj rezidenciji dočekao Njegovo Preosveštenstvo Episkopa osečkopoljskog i baranjskog G. Heruvima u čijoj pratnji je bio arhimandrit German (Bogojević) iz Eparhije kanadske. U toku bratskog razgovora, Episkopi su razgovarali na mnoge aktuelne i društvene teme, o duhovnom preporodu, radu i stanju, obnovi hramova i svetinja, te o budućim planovima u svojim Sveštenim Episkopijama.

Scroll To Top
Descargar musica