Обновљен Храм Успења Пресвете Богородице у Утињи

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима и одобрењу Епархијског управног одбора Епархије горњокарловачке, уз Божију помоћ и помоћ људи добре воље завршени су планирани радови на храму Успења Пресвете Богородице у Утињи за 2021. годину.

Храм у Утињи до сада није имао струју те је урађен прикључак на електроенергетску мрежу. Купола звоника је обложена бакром, као и истаке у дијелу испод куполе. Поправљени су и офарбани прозори на звонику, постављен је зидни лим на споју кровишта и звоника , као и нови олуци од алуминијумског лима који су спојени на одводне цијеви. Урађена је фасада комплетног храма уз претходну припрему зидова, наношење љепила, постављање мрежице и завршне силиконске зрнасте фасаде у пољима између истака и ваљане фасадне боје на самим истакама.Постављање су бетонске плоче на предулазу храма, а око хама су урађени бетонско армирни тротоари.

Сви радови су исплаћени, а финансирани су уз помоћ Епархије горњокарловачке, СПЦО-е Ријека, Града Карловца, Општине Војнић те прилозима парохијана и људи добре воље из Аустралије, Америке, Пуле, Загреба, Утиње и других мјеста.Захваљујемо се свима онима који су нас помогли финанцијски и у радовима у обнови храма Успења Пресвете Богородице у Утињи и свима желимо свако добро од Господа, молитвама Пресвете Богородицве.

Парох карловачки,
протојереј-ставрофор Радослав Анђелић

Scroll To Top
Descargar musica