Његова Светост Патријарх Српски г. Иринеј стигао у Босански Петровац

У навечерје недјеље 15-те по Духовима (Сабора Српских светитеља), у Храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу, катедралном Храму Епархије бихаћко-петровачке, уприличен је свечан дочек Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја који је пристигао са личном пратњом. Патријарх Српски г. Иринеј трећи пут посјећује Епархију бихаћко-петровачку, са назнаком да први пут долази да би осветио храм и то новообновљени Храм Свете Тројице у Бихаћу.
Уз Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија Његову светост дочекало је свештенство и монаштво наше Епархије са мноштвом вјерног народа. Такође приликом самог доласка Патријарха присутни су били Епископ горњокарловачки г. Герасим, Епископ пакрачко-славонски г. Јован и Епископ Инокентије марински и јургински (Руска Православна Црква).
Непосредно по дочеку Његове Светости уприличена је свечана доксологија у истоименом Храму коју је предводио архимандрит Варнава (Дамјановић) а коме су саслуживали протопрезвитер Саша Црљић, протонамјесник Бошко Максимовић, протођакон Стевица Рапајић и ђакон Немања Рељић. Након свечаног чина доксологије служено је васкршње вечерње богослужење.
На самом крају богослужења Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије обратио се Његовој Светости поздравним Словом, захваливши се и заблагодаривши на исказаној љубави и благослову који нам доноси првојерарх наше Помјесне Цркве.
Његова Светост је на поздраве Епископа Сергија одговорио пригодном бесједом, захваливши се Епископу Домаћину, поздравивши окупљени народ ријечима утјехе и благослова, и подијеливши им благослов са трона Светог Саве, патријарашки благослов који је од неупитног значаја за живаљ Епархије бихаћко-петровачке.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Scroll To Top
Descargar musica