Средопосна недеља у Карловцу

Вера све може да учини, све да твори. Наду милост Божја ограшује и чини је непостидном. А љубав никада, не пада, не застаје и не да мира ономе који је занет њеним блаженим одушевљењем. (Лествица, Поука 30)

У четврту недељу Свете Четрдесетнице (Средопосну) 11. априла 2021. године, и када свршавамо спомен на преподобног и богоносног оца нашег Јована Лествичника, писца чувеног и знаменитог дела „Лествица“, а молитвено прослављајући Светог преподобног Марка Аретуског, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светим евхаристијским сабрањем у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

Преосвећеном Епископу г. Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и ђакон Небојша Анђић.

У својој архипастирској беседи Епископ Герасим је рекао: Јеванђеље нам данас сведочи исцелитељску делатност Господњу, у коме је Господ пројавио љубав према човеку исцеливши младића у коме је боравио демон. Вера је оно што је потребно човеку да би добио исцељење од Господа, зато је она неопходна свима нама, али вера наша треба да буде делотворна, она која благодаћу Духа Светога исцељује и надопуњује свако људско биће. Господ хоће, да кроз молитву и са чврстом вером приступамо Њему и тиме потврђујемо да је наш Господ Христос прави и истински Бог – Животодавац.

Scroll To Top
Descargar musica