Слава Светојовановског манастира у Гомирју

Светом Архијерејском Литургијом на којој је началствовао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим, дана 07. јула 2022. године свечано и молитвено је прослављен празник рођења Светог Јована Крститеља и Претече – Ивањдан, који је уједно слава и заштитник манастира Гомирја.

Преосвећеном Епископу Герасиму су саслуживали: архимандрит Наум (Милковић), протопрезвитер – ставрофор Мићо Костић, протопрезвитер – ставрофор Јеленко Стојановић, протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер–ставрофор Милан Дудуковић, протопрезвитер – ставрофор Горан Петковић и протођакон Небојша Анђић.

Након заамвоне молитве  извршено је освећење славског кољива и резање колача, у славу Божију и у част Светог Јована Крститеља заштитника ове свете обитељи.

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим у својој архипастирској бесједи говорио је о живту Светог Јована те нагласио:

…Молимо Бога браћо и сестре као што су Захарија и Јелисавета молили – да буде милостив,  да нам да опроштај свих наших сагрешења, па макар и онај последњи дан нашег овоземаљског битисања…

Scroll To Top
Descargar musica