Слава Светобогородичиног манастира у Доњем Будачком

Евхаристијским сабрањем, дана 25. јула 2022. године, у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком, молитвено је прослављена успомена на чудотворну Икону Пресвете Богородице Тројеручице, заштитнице ове Свештене обитељи.

Светом Архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим.

Преосвећеном Епископу су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Томо Ћирковић (митрополија загребачко-љубљанска), протопрезвитер Марко Шукунда (Епархија осечкопољска и брањска), протопрезвитер Немања Клаић (Епархија осечкопољска и брањска), презвитер Саша Лончина, протођакон Небојша Анђић и ђакон Војислав Николић (Епархија осечкопољска и брањска).

По заамвоној молитви Епископ Г. Герасим је осветио славске дарове хлеб и жито који су принесени у част Мајке Божије, која је заштитница и Покровитељка овог Светобогородичног манастира.

По окончању сабрања Епископ Герасим је заблагодарио свим присутнима на посети и заједничком служењу поводом манастирске славе. У својој архипастирској бесједи Преосвећени епископ нагласио је да је Пресвета Богородица најзначајнија личност у домостроју спасења послије Господа Исуса Христа. 

“…Пресвета Богородица је погнуте главе примила благовјештење од Светог Архангела Гаврила, насупрот Адама, она се није противила вољи Божијој…”

Scroll To Top
Descargar musica