Прослава храмовне славе у Горњим Дубравама

На дан када наша Света Црква молитвено прославља успомену на Преподобну мати Параскеву – Свету Петку, служена је Света Архијерејска Литургија у храму посвећеном овој угодници Божијој у Горњим Дубравама.

Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим, уз саслужење архимандрита Михаила (Вукчевића), протојереја Милана Симића, јереја Саше Кремића и протођакона Небојше Анђића.

Бесједећи по окончању богослужења, Епископ Герасим је честитао верном народу, житељима овог места, њихову славу и небеског заштитника, Преподобну мати Параскеву – Свету Петку, која вазда жељна подвижничког живота Христа ради, одаде се строгим подвизима: угледајући се на живот светитеља и чије мошти и дан данас, дивним чудесима својим непрекидно прослављају Господа, увек дивног у светима Својим.

Након Евхаристијског сабрања извршен је трократни опход око храма, одслужен је мали помен свештенослужитељима, ктиторима, приложницима и парохијанима овог светог храма, након чега је Епископ Герасим заједно са свештенством и вјерним народом осветио славске дарове – колач и жито, који су принесени у славу Божију и у част данашњег празника.

Scroll To Top
Descargar musica