Празник Успења Пресвете Богородице у манастиру Гомирју

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је на Светој архијерејској Литургији на празник Успења Пресвете Богородице, у петак, 15/28. августа  2020. године, у манастру Гомирју, уз саслужење протопрезвитера-стваврофора Милана Дудуковића (Митрополија загребачко-љубљанска), протопрезвитера-ставрофора Миће Костића, протопрезвитера-ставрофора Јеленка Стојановића, протопрезвитера Милана Симића, ђакона Будимира Кокотовића и ђакона Небојше Анђића.

По завршетку Свете Литургије обављена је литија око манастирског храма, након чега је освећено славско кољиво и пререзан колач. По окончању сабрања, владика  Герасим, обратио се окупљеним вернима пригодном беседом, говорећи о значају данашњег празника као и о значају Пресвете Богородице у домостроју спасења.

Данас је велики и Свети Празник. Пун је силе Господње, пун је благодати Божије. Благодати која је потребна свакоме од нас да можемо вршити и испуњавати заповести Господње. А те заповести су сила за нас, оне су бесмртност за нас. То су Божанске силе које уносимо у себе, да и ми можемо овде на земљи почети живети Вечним Животом, Небеским Животом.“ истакао је владика у својој беседи.

У наставку молитвеног прослављања Пресвете Богородице припремљена је трпеза љубави у манастирском конаку.

Scroll To Top
Descargar musica