Празник Светог великомученика Димитрија и рукоположење у Карловцу

У понедељак 08. новембра 2021. године, када Наша Света Црква прославља успомену на дивног угодника Божјег, Светог великомученика Димитрија – Митровдан, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог оца Николаја Мирликијског у Карловцу.

Преосвећеном Епископу саслуживалу су свештенослужитељи при Саборном храму: протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и протођакон Небојша Анђић.

Свештена Епископија горњокарловачка у данашњи дан је постала богатија за још једног посланика на Њиви Господњој. У току Свете Архијерејске Литургије, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим рукоположио је у свештени чин ђакона, службеника Епархије горњокарловачке, дипломираног теолога Сашу Лончину.

По окончању Евхаристијског сабрања, Епископ Герасим се обратио присутним верницима, честитавши им данашњи велики празник Светог славног и добропобедног великомученика, победоносца и чудотворца Димитрија Солунског, који је радије изабрао да страда за своју веру и са својим Господом Исусом Христом, да би са њим вечно и живео, неголи да се одрекне свога Христа ради овоземаљске пролазне славе.
На крају беседе, Епископ Герасим је честитао новорукоположеном ђакону Саши Лончини, зажелевши му да ревносно обавља службу у корист наше Свете Цркве.

Scroll To Top
Descargar musica