Празник Благовести у Пули

У четврту недељу Часног и Великог поста и уједно на празник Благовести, дана 07. априла 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Евхаристијским сабрањем у храму Светог оца Николаја у Пули.Преосвећеном Господину Епископу саслуживали су: протопрезвитер-ставрофор Горан Петковић, презвитер Јован Галамић, презвитер Дарко Дугоњић, ђакон Јован Сретеновић (Епархија шабачка) и ђакон Будимир Кокотовић.
Свештена Епархија горњокарловачка тог дана је постала богатија за још једног посланика на Њиви Господњој. Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим по благодати и Дару Пресветога и Животворнога Духа, даном Светим Апостолима и Ученицима, од којих је примио власт да дели различите чинове и степене онима који се удостојише, рукоположио је ипођакона Илију Јовића у чин ђакона.
У својој Архипастирској беседи на крају сабрања, Епископ г. Герасим честитао је верном народу Благовести – Празник почетка нашега спасења, упутивши их на искрени пост и молитву како би се достојно припремили за прославу највећег хришћанског Празника Васкрсења, којим је Христос победио грех, смрт и ђавола. На крају беседе, нагласио је, данашњим даном великим и радосним за читаву Епархију горњокарловачку, јер је рукоположен нови посленик на њиви Господњој, коме је пожелео да ревносно обавља службу на корист Свете Цркве наше.

Scroll To Top
Descargar musica