Епископ Герасим: Вјерујмо Господу и небојмо се смрти

Дана 30.10.2022. године, у недељу 20. по Духовима, када наша Света Црква молитвено прославља Светог Пророка Осију и преподобномученика Андреја Критског, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки господин Герасим началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог Оца Николаја Мирликијског у Карловцу. 

Преосвећеном епископу су саслуживали протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и протођакон Небојша Анђић. 

Након литургијског сабрања епископ Герасим се обратио присутним вјерницима бесједом рекавши: 

…Кроз историју су се многи представљали као спасиоци човјечанства, али нико од њих није могао да спасе ни једног човјека од смрти. Једини који је смрт побједио јесте Господ наш Исус Христос. Једино Он је себе дао како би избавио људе од робовања гријеху, дјаволу, а исто тако и смрти. Јер онај који вјерује у Господа, који се моли Њему, онај који прима залог будућег вијека, то јест Тијело и Крв Господа Исуса Христа, тај ће сигурно живјети вјечно и управо данашња прича нам свједочи о томе. Зато браћо и сестре не бојмо се смрти него вјерујмо Господу како би смо постали заједничари вјечног живота.

Scroll To Top
Descargar musica