Ученици О. Ш. “Двор” из Двора на Уни у посјети светињама епархије Горњокарловачке

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког господина Герасима, ученици православне вјеронауке О. Ш. Двор из Двора, у уторак 07. јуна 2022. године поклонили су се светињама Епархије горњокарловачке и том приликом посјетили храм Светог великомученика Георгија у Српским Моравицама, манастир Св. Јована Крститеља у Гомирју, храм Светог великомученика Георгија у Огулину и храм Ваведња Пресвете Богородице у Плашком.

Ријечима добродошлице испред храма у Српским Моравицама ученике је дочекао протојереј-стварофор Јеленко Стојановић, парох српскоморавички, упознавши ученике са историјом парохије и храма.
У манастиру  Гомирју ученике је дочекао архимандрит Михаило духовник манастира, гдје их је уз ријечи добродошлице упознао са историјом “најзападнијег српског манастира”. Након дужег боравка у манастиру ученици су се упутили у Огулин, гдје их је дочекао протојереј Милан Симић, парох огулински, ријечима добродошлице упознавши ученике са историјом парохије и храма. Из Огулина ученици су се упутили у Плашки, гдје су посјетили  храм Ваведња Пресвете Богородице. Дочекао их је јереј Саша Кремић парох плашчански, приближивши ученицима историју мјеста и храма.
У касним вечерњим сатима ученици су се упутили пут Баније.
 
Протонамјесник Југослав Максимовић, парох дворски
Scroll To Top
Descargar musica