Уручена помоћ пострадалима у земљотресу 2020. године на парохији дворској

Дана, 18. маја 2021. године, у оквиру акције прикупљања помоћи за  све оне који су пострадали у разорном земљотресу крајем 2020. године, део прикупљених средстава Епархија горњокарловачка уручила је угроженим породицама на простору парохије дворске.

Од разорног земљотреса Епархија горњокарловачка је прикупила одређена средства од којих је купљена роба у виду беле технике коју је уручио протонамјесник Југослав Максимовић, парох дворски, а помоћ је дата следећим породицама: г. Војиславу Голубовцу из Зрина, г. Николи Вујанићу из Зринских Брђана, г. Илији Вујанићу из Зринских Брђана, и г. Ради Бомештару из Педља са својим породицама. 

Разумевајући озбиљност и трагедију у којој се задесио народ Баније, Епархија горњокарловачка наставља и даље помагање и прикупљање средстава те ће у складу са средствима трудити се да помогне свим пострадалим широм Баније. Овом приликом још једном апелујемо  и позивамо све људе добре воље да заједно свима угроженима што пре омогућимо колико је то могуће нормалне услове за живот и тиме покажемо бригу и спремност да се жртвујемо и мислимо о другима.

Своје уплате за помоћ пострадалом народу и обнову светиња можете уплатити на следеће рачуне:

RAIFFEISEN BANK AD
IBAN: HR8824840081500147900
SWIFT: RZBHHR2X
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HRVATSKOJ, EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA
MAŽURANIĆEVA 4
47000 KARLOVAC

SA NAZNAKOM: POMOĆ POSTRADALIMA OD ZEMLJOTRESA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 2020-12

SA NAZNAKOM: POMOĆ ZA OBNOVU SAKRALNIH OBJEKATA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 1824-65

Scroll To Top
Descargar musica