Сусрет деце у Ријеци и Сушаку

Блгословом Његовог Пресвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима, у окрвиру прославе великог јубилеја 800 година Аутокефалности Српске Павославне цркве, као и 80 година од завршетка и освећења храма Светог великомученика Георгија на Сушаку, у организацији Српске православне црквене општине ријечке на Ријеци, од 16. до 17. новебра 2019. године, град Ријеку посетили су деца, ученици веронауке из Двора, Хрватске Костајнице, Петриње, Глине, Топуског, Вргинмоста, Дарде, Кнежевих Винограда, Будимаца.
Деци из поменутих места из Епархије горњокарловачке и Епархије осечкопољске и барањске, придружили су се и ученици веронауке из Ријеке.
Циљ окупљања ученика веронауке на Сушаку и Ријеци била је повезивање православне деце у Републици Хрватској. Ученици су обишли историјске и културне знаменитости града Ријеке, храм Светог оца Николаја, храм Светог великомученика Георгија, као и оближну Опатију.
Овај значајни пројекат реализован је трудом г. Николе Иваниша (заменика ријечког градоначелика), као и ВСНМ Жупаније, Просвијете, ВСНМ града Ријеке и г. Петра Мамуле (ПГЖ).

Scroll To Top
Descargar musica