Средопосна недеља у Карловцу

У четврту недељу Свете Четрдесетнице (Средопосну) 03. априла 2022. године, и када свршавамо спомен на преподобног и богоносног оца нашег Јована Лествичника, писца чувеног и знаменитог дела „Лествица“, а молитвено прослављајући Светог преподобног Јакова Исповједника, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светим евхаристијским сабрањем у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

Преосвећеном Епископу г. Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.

Након завршеног литургијског сабрања народу се обратио Епископ Герасим говорећи:

“…Бог је свуда и на сваком мјесту. Он види и допушта да нас демон мучи и куша. Али, ако вјерујемо Њему као Творцу свега, кео неком ко је дао живот свој за нас бићемо заштићени Његовом благодаћу. То смо и могли видјети из данашње јеванђељске приче гдје човјек моли Господа да му излијечи сина од напада демона говорећи: Господе помози мом невјерју. Управо путем тих ријечи он је исказао своју вјеру у Господа, а самим тим Господ је одговорио и излијечио младића.”

Scroll To Top
Descargar musica