Слава Световазнесењског храма у Коларићу

Храмовна слава – Вазнесење Господње свечано је прослављена у Коларићу, 10. јуна 2021. године, и том приликом Свету Архијерејску Литургију  је служио Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим.

У току Литургије, на малом входу, Преосвећени Епископ Герасим је досадашњег ђакона Небојшу Анђића произвео у чин протођакона, због указаног труда, рада и одговорности према дужностима које су му поверене.

Епископу Герасиму су саслуживали: Архимандрит Наум (Милковић), протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић и протођакон Небојша Анђић.

По прочитаној заамвоној молитви Епископ Герасим је извршио обред благосиљања кољива и колача, који су прињети у славу и част Спаситеља Христа.

У својој архипастирској беседи, Епископ Герасим је рекао: Овим празником објашњава се и тумачи наше битисање и постојање на земљи, ради чега смо ту, ради чега је Господ сишао са неба, ради чега се обукао у тело слуге тј. у тело човека, а све како би човека као круну стварања уздигао до самих небеса. Вазнесењем Господњим, завршава се подвиг спасења нашега који је Господ наш учинио ради нас људи, исто тако наша пала, људска природа је узнесена са десне стране Оцу. Својим ученицима и апостолима, Господ је у данашњи дан поручио да остану у Јерусалиму док се не испуни пуноћа Свето Духа и потврда да никада хришћани нису сами, већ их увек кроз Цркву прати и испуњава Благодат Светога Духа, а та Благодат нас увек држи и води овде на земљи, Благодат без које ништа не би ни битисало, ни живело. Она се – Благодат, управо пројављује у Цркви Христовој кроз Свету Литургију и Тајне наше Цркве.

Scroll To Top
Descargar musica