Слава Светобогородичиног манастира у Доњем Будачком

Евхаристијским сабрањем, дана 25. јула 2020. године, у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком, молитвено је прослављена успомена на чудотворну Икону Пресвете Богородице Тројеручице, заштитнице ове Свештене обитељи.
Сабрањем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење свештенства Митрополије загребачко-љубљанске, Епархије осјечкопољске и барањске, и Епархије горњокарловачке.
Епископ горњокарловачки г. Герасим по благодати и Дару Пресветога и Животворнога Духа, даном Светим Апостолима и Ученицима, од којих је примио власт да дели различите чинове и степене онима који се удостојише, рукоположио је ипођакона Небојшу Анђића у чин ђакона.
У својој архипастирској беседи, владика Герасим честитао је свим присутнима данашњи празник и поучио их о значају Пресвете Богородице и данашњег дана, у који је према предању икона Тројеручица, исцелила руку Светог Јована Дамаскина, када му је она одсечена по заповести дамаског калифа. Пресвета Богоридица је заштница свих нас, који јој се молимо, јер је она пример смирења. На крају беседе, честитао је новорукоположеном ђакону Небојши, коме је зажелео да ревносно обавља службу у корист Свете Цркве наше.
Након Сабрања освећени су славски колач и кољиво, након чега је за све присутне вернике приређено послужење и Трпеза Љубави у манастирском конаку.
На данашњи дан (25. јула 2004. г.) навршило се и 16 година од хиротоније Његовог Преосвештенства Епископа г. Герасима и увођења у трон Епископа горњокарловачких.

Scroll To Top
Descargar musica