Свети и Велики Петак у Карловцу

Сва твар измијени се од страха, гледајући Тебе Христе, објешена на Крсту:сунце се помрачи, и темељи земље се задрмаше, све састрадаваше Створитељу свега. Ти Који си драговољно све претрпио нас ради, Господе, слава Теби. (Стихира на Господи возвах)

На Велики Петак, 14. априла 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је вечерње богослужење са изношењем плаштанице у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

У овој свештеној служби сјећамо се страдања и смрти на Крсту Спаситеља нашег Господа Исуса Христа, који је сва мучења, унижења, пљување, шамарање, ругање, исмијавање, примио нас ради и ради нашега спасења.

У току свете службе, на стиховним стихирама уз пjевање стихире „Тебе који се одијеваш..“, Епископ Герасим је  заједно са свештенством извршио изношење плаштанице која симболично обиљежава полагање Христа Спаситеља у гроб.

Преосвећеном Епископу г. Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и протођакон Небојша Анђић.

Scroll To Top
Descargar musica