Света Архијерејска Литургија у Пероју и прослава двадесет пет година матуре

Дана 29. и 30. маја 2018. године у Истри, обележенo је двадесет пет година од завршетка XXIII кола свршених богослова генерације 1988/1993. г. Богословије Света Три Јерарха у манастиру Крка. Домаћин овогодишње прославе био је Епископ горњокарловачки г. Герасим.
На дан када наша Света Црква прославља успомену на Светог апостола Андроника и Свете Јуније, дана 30. маја, служена је Света Архијерејска Литургија у храму Светог Спиридона у Пероју. Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим  уз саслужење својих школских колега и свештенства Епархије горњокарловачке.
Свештена Епархија горњокарловачка од данас је богатија за још једног посланика на њиви Господњој. Његово Преосвештенсво Епископ горњокарловачки г. Герасим рукоположио је у току Литургије ђакона Бранка Сантрача у презвитерски чин.
На крају литургије, Епископ г. Герасим служио је помен свим преминулим професорима и ученицима ове генерације.
По окончању Свете Литургије, Епископ г. Герасим обратио се присутном свештенству и верницима, честитавши им данашњи празник и поучивши их о благодатним даровима Светога Духа. На крају беседе, честитао је новорукоположеном презвитеру Бранку Сантрачу, коме је зажелео да ревносно обавља службу у корист Свете Цркве наше.

Scroll To Top
Descargar musica