Света Архијерејска Литургија на празник Ваведења Пресвете Богородице у Карловцу

У суботу, 04.12.2021 када наша Света Црква прославља празник Ваведења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Николаја Мирликијског у Карловцу.

Епископу су саслуживали протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.

По окончању Евхаристијског сабрања, Епископ Герасим се обратио присутним вјерницима честитавши им данашњи празник Ваведења Пресвете Богородице и у својој бесједи поучио вјерне, протумачећи зачало из Јеванђеља, нагласивши:

Смирење које је имала Богородица одговаравши Арханђелу: “Ево слушкиње Господње, нека буде по ријечи Tвојој” је управо кључ нашег спасења и баш као што је она уведена у Храм, тако и ми треба што чешће да посјећујемо наш храм и активно учествујемо у богослужењима како би се удостојили вјечног живота у Господу Исусу Христу.

На крају бесједе Епископ Герасим је још једном честитао свим присутним вјерницима данашњи празник и пожелио да пуни смирења и љубави заједно дочекамо и храмовну славу саборног храма у Карловцу, Светог Оца Николаја Мирликијског који се прославља 19. децембра.

Scroll To Top
Descargar musica