Света Архијерејска Литургија на празник Богојављења

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки господин Герасим је данас 19. јануара 2022. године на велики хришћански празник Богојављење служио Свету Архијерејску Литургију у Карловцу.

Епископу Герасиму су саслуживали:  протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.

Након Свете Литургије епископ је извршио чин великог освећења богојављенске водице како би окупљени вјерници могли да је употребе и понесу својим домовима за употребљавање током цијеле године.

У својој архипастирској беседи присутнима се обратио Епископ горњокарловачки господин Герасим честитајући овај велики хрићански празник речима поуке, нагласивши да је Христовим крштењем у ријеци Јордану освећена целокупна творевина Божија јер Христос је својим крштењем показао на који начин се посвећујемо и бивамо деца Божија. Даље у својој бесједи епископ поучава народ говорећи да на дан Христовог Крштења у Новом Завјету први пут имамо потврду Свете Тројице: Син који се крштава, Свети Дух који силази с неба у виду голуба и Бог Отац који говори: „ Ово је син мој љубљени који је по мојој вољи…“

Након бесједе Епископ је још једном пожелио сретан празник свим окупљеним вјерницима, те их покропио освећеном водицом.

Scroll To Top
Descargar musica