Света Архијерејска Литругија у Карловцу

У недељу седму – Светих Отаца Првог васељенског сабора 13. јуна 2021. године, и када молитвено прослављамо Светог апостола Јерму и Светог мученика Ермија, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светим евхаристијским сабрање у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

Епископу Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и протођакон Небојша Анђић.

Беседећи о значају сабора Светих Отаца Епископ Герасим је рекао: У првим вековима, па и све до дана данашњег, нашу православну Цркву су разарале јереси, погрешна учења, која нису дошла од богонадахути људи, него од оних људи који су жељели да тумаче тајне Божије, тајне Свете Тројице, Пресвете Богородице по својој земаљској логици и тако и на тај начин су исповедали  погрешно учење. Због тога су се наши јерарси вођени Духом Светим, сабирали на Васељенским саборима да би бранили истину вере и очували исправност свештених догмата наше Цркве. Поред тога Оци су утврдили Никејски симбол вере, који ће касније на Другом васељенском сабору бити допуњен, и управо истина о нашој вери је сажета у Симболу вере у коме исповедамо и чувамо исправност учења наше Свете Цркве.  

Scroll To Top
Descargar musica