Савиндан у Петрињи

У недељу 32. по Духовима (30. јанара), у храму св. Спиридона Чудотворца у Петрињи, служена је света Литургија на којој су, поред већег броја верника, активно учешће узели и наши најмлађи парохијани. Литургијском сабрању су присуствовале и госпођа Драгана Јецков, саборска заступница и госпођа Мирјана Олујић, заменица сисачко-мославачког жупана.

Након замвоне молитве освештани су славски дарови, чиме су ученици прославили школску славу светога Саву. Славећи лик и дело светог оца нашег Саве, ученици ОШ „Јабуковац“, са својим другарима вртићког и предшколског узраста, узнели су рецитације у част овог дивног угодника Божјег.

У наставку предвиђеног програма присутни су имали прилику да погледају представу „Јежева кућица“, аутора Бранка Ћопића, а у извођењу чланица библиотеке „Захарије Орфелин“ Српског културног центра Вуковар. Поука одигране представе упућена је свима који се налазе на земљотресом погођеном подручју и она гласи да требамо гајити чврсте осећаје према ономе што имамо, а нарочито према свом дому, без обзира какав он био.

Након одигране представе, светосавску приредбу је својим наступом увеличао хор Домаћигости из Загреба, под вођством госпође Јоване Лукић. Изведеним нумерама “Бољи живот” и “Земља”, из епицентра разорног земљотреса упућена је порука да се без обзира на сва искушења банијска огњишта неће угасити.

Протопрезвитер Саша Умићевић, парох петрињски

Scroll To Top
Descargar musica