Рођење Пресвете Богородице – слава храма у Глини

У уторак, 21. септембра 2021. године, свечано и молитвено је прослављен празник и храмовна слава глинског храма, Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина.

Светим евхаристијским сабрањем у привременом богослужбеном простору поред храма, који је нажалост оштећен у низу земљотреса који су погодили Банију, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим, уз саслужење протојереја Миле Ристића, протојереја Саше Умићевића и протођакона Небојше Анђића. Својим појањем, евхаристијско сабрање уљепшале су монахиње из манастира Јасеновац у Епархији славонској.

По заамвоној молитви Епископ Герасим је заједно са свештенством и вјерним народом осветио славске дарове – колач и жито, који су принесени  у славу Божију и у част Рођења Пресвете Мајке Божије, заштитнице житеља овога мјеста.

У својој архипастирској бесједи Епископ Герасим је истакао важност и значај данашњег празника, а исто тако духовно окрепио и оснажио житеље Глине и околних села сабраних на данашњој Литургији, а који су заиста много страдали и претрпјели небројене муке и искушења услед ситуације у којој су се нашли.

Нека би нас Пресвета Богородица чувала, хранила и била са нама у све дане нашег живота!

Scroll To Top
Descargar musica