Прослава Светог Саве Првог Архиепископа српског у Карловцу

Био си наставник, првопрестолник и учитељ пута, који води у живот, јер, чим си дошао, светитељу Саво, просветио си одмах своју отаџбину и препородивши је Духом Светим, засадио си своју освећену децу као дрва маслинова у мисаоном рају. Зато Те поштујемо као равна апостолима и светитељима и молимо: Умоли Христа Бога да нам дарује велику милост.“ (Тропар гл.3)

У недељу, 27. јануара 2019. године, када наша Света Црква прославља успомену на Светог Саву Првог Архиепископа српског, у Саборном храму Светог оца Николаја Мирликијског у Карловцу, служена је света архијерејска Литургија. Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење, свештенства Саборног храма, протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића, презвитера Дарка Дугоњића и ђакона Будимира Кокотовића.

Након освећења славског колача и кољива у част заштитника и патрона нашег народа, пригодном беседом, свим присутним верницима, Епископ г. Герасим је честитао данашњи велики празник и произнео беседу о бесмртним делима Светог Саве Првог Архиепископа српског као и о значају црквене аутокефалности у Православном свету.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!

Scroll To Top
Descargar musica