Прослава Светог великомученика Георгија на Сушаку

На празник Обновљења храма Светог великомученика и победоносца Георгија у суботу, дана 16. новембра 2019. године, у Светогеoргијевском храму на Сушаку, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светом Архијерејском Литургијом.
Преосвећеном Архијереју саслуживали су: архимандрит Наум, протопрезвитер-ставрофор Милан Дудуковића (Митрополија загребачко-љубљанска), протопрезвитер-ставрофор Мићо Костић, презвитер Дарко Дугоњић и ђакон Будимир Кокотовић. Литургију су својим појањем улепшали чланови византиског хора из Словеније.
По окончању сабрања, Епископ г. Герасим је честитао присутнима данашњи празник, као и јубилеј 80 година од завршетка градње и освећења храма Светог Георгија на Сучаку, беседећи о подвизима и страдању овог дивног угодника Божијег.
Храм Светог великомученика Георгија на Сушаку, сазидан је у периоду од 1938. до 1939. године, када је освећен од стране тадашњег Патријарха српског Гаврила, Светог митрополита Доситеја загребачког, епископа нишког Јована (Илића) и Светог свештеномученика Саве горњокарловачког.
Овом приликом, ценећи несебично показану љубав и безрезервну духовну и материјалну помоћ при изградњи Епархијског двора у Карловцу, Епископ г. Герасим уручио је Епископску захвалницу Српској православној црквеној оштини ријечкој на Ријеци.
Такође, Епископ је доделио Архијерејску захвалницу, господину Жарку Крстановићу из Ријеке, за несебично показану љубав и уложени труд у одржавању храма Светог великомученика и победоносца Георгија на Сушаку, као и педесет шест година верног послуживања на Светим Богослужењима.

Scroll To Top
Descargar musica