Прва посета др Владимира Рогановића Епархији горњокарловачкој

У четвртак 13. маја 2021. године, Епископију горњокарловачку по први пут посетио је господин др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама при Министарству правде Републике Србије, у Епископској резиденцији у Карловцу га је дочекао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, архимандрит мр Наум (Милковић), протопрезвитер Дарко Дугоњић, старешина храма, и ђакон Небојша Анђић.

У току сусрета Епископ Герасим и господин др Владимир Рогановић обишли су Саборни храм Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

 Епископ Герасим је током посете упознао уваженог госта са оним што је урађено у протеклом периоду у Епархији горњокарловачкој, о обнови и изградњи храмова, о тренутној ситуацији парохијског живота и људи на простору Епархије горњокарловачке, као и плановима помоћи за обнову храмова, објеката и људи чија је животна егзистенција нарушена недавним земљотресима на Банији. Епископ Герасим се захвалио уваженом госту на посети Епархији горњокарловачкој, као и на досадашњој сарадњи и подршци.

Посета господина др Владимира Рогановића Епархији горњокарловачкој окончала се трпезом љубави.

Scroll To Top
Descargar musica