Празник Покрова Пресвете Богородице у Плашком

У понедељак, дана 14. октобра 2019. године, на празник Покрова Пресвете Богородице, служена је света архијерејска Литургија у Саборном храму Ваведења Пресвете Богородице у древном седишту Плашком.
Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење архимандрита Михаила, протопрезвитера-ставрофора Јеленка Стојановића, протопрезвитера-ставрофора Милидрага Стокановића, презвитера Дарка Дугоњића и ђакона Будимира Кокотовића.
Беседећи окупљеним верницима по окончању сабрања, Епископ г. Герасим поучио је присутне о о значају Пресвете Богородице у животу Цркве и сваког верника. Пресвета Богородица је свагда била и биће уз онога, који је веран Њеном божанственом Сину и који следујући Његов позив корача путем вечног спасења. Према речима светог Јована Златоустог, Она је прва Наследница божанствених дарова и Дароватељка тих дарова и благослова људима, који траже Господњу помоћ и Њену милост. Тако ће бити свагда, до последњег часа и тренутка живота света.
Након сабрања, трудом пароха плашчанског, презвитера Саше Кремића, уприличена је Трпеза Љубави у парохијском дому за све који су својим присуством увеличали данашњи празник.

Scroll To Top
Descargar musica