Посета председнице Републике Српске гђе Жељке Цвијановић Петрињи, Глини и Мајским Пољанама

У среду, 10. фебруара 2021. године, Његово Преосвештенсво Епископ горњокарловачки г. Герасим се сусрео са председницом Републике Српске гђа Жељком Цвијановић, амбасадором БиХ у Хрватској г. Александром Врањешом, г. Мариом Ђурагићем, шефом представништва Републике Српске у Бриселу, саветницима председнице гђе Жељке Цвијановић г. Славком Митровићем и г. Душаном Петровићем, саборским заступником и председником Самосталне демократске српске странке проф. др Милорадом Пуповцем, саборском заступницом СДСС гђа Драганом Јецков  у Петрињи, граду, који је протекле године у  децембру страдао приликом јаких и разорних земљотреса. Заједно са Епископом г. Герасимом, председница гђа Жељка Цвијановић, уважени представници политичког и друштвеног живота Републике Хрватске и Српске и протопрезвитер-ставрофор Славиша Симаковић су у Петрињи посетили  храм Светог Спиридона Чудотворца који је тренутно у изградњи, а том приликом су посетили и парохијски дом у Петрињи који је разрушен у земљотресу.

Нажалост, многи људи су остали без својих домова, а поред тога на простору Глине и Петриње су разрушени храмови и црквени објекти, који су омогућавали живот и рад Црквених општина.

Након обиласка Петриње, Епископ г. Герасим је заједно са уваженим гостима  посетио и Глину, храм Рођења Пресвете Богородице, где их је дочекао парох глински презвитер Горан Каламанда.

У Мајским Пољанама код Глине, владика Герасим и председница гђа Жељка Цвијановић и други уважени гости су посетили породицу Куколеча и том приликом се  детаљније  упознали са условима у којима сада живе.

У пријатном разговору Епископ г. Герасим је детаљније упознао председницу са невољама и страдањем како људи тако и свих храмова и светиња Епархије горњокарловачке. Посебна пажња посвећена је теми обнове и помоћи народу у овој тешкој ситуацији.

Председница гђа Жељка Цвијановић је показала интересовање, солидарност  и добру  намеру за помоћ људима и обнову домова, светиња и објеката Епархије горњокарловачке.

Scroll To Top
Descargar musica