Помоћ у данима искушења

У тренуцима када се читав свет суочава са епидемијом изазваном корона вирусом, многим људима старије животне доби због ограниченог кретања или социјалног статуса куповина основних животних намирница представља проблем, што је случај и на Банији.

Старајући се о верном народу, у току претходних неколико дана учињена је посета тренутно најугроженијој групи становништва петрињске парохије, приликом које су уручени пакети једнократне помоћи, што представља први талас помоћи.

Kако би наредне дане препоручене изолације издржали без већих проблема, хуманитарне активности за угрожене парохијане спроводиће се до званичног завршетка епидемије.

Поводом новонастале ситуације услед појаве пандемије COVID-19, благословом Његовог Преосвештенсва Епископа горњокарловачког г. Герасима, од 19. марта 2020. године свештенство при Саборном храму Светог оца Николаја у Карловцу као и Управа манастира Пресвете Богородице Тројереучице у Доњем Будачком, водиће посебну бригу о старијим и немоћним парохијанима Карловца и околине.

У току је пружање помоћи у Карловцу и околини, а свештенство позива све оне који су сами и нису у могућности да се у овим тешким данима старају о себи и својим основним потребама, да се јаве својим надлежним свештеницима.

Scroll To Top
Descargar musica