Освећење храма у Горњим Дубравама

У недељу, 15. јула текуће године, на празник Полагања ризе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенсво Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије и домаћин Епископ горњокарловачки г. Герасим, осветили су новообновљени храм Преподобне мати Параскеве у Горњим Дубравама.

Након чина троносања  новообновљеног храма, Епископи г. Сергије и г. Герасим служили су Свету Архијерејску Литургију уз саслужње: архимандрита Михаила, архимандрита Наума, протопрезвитера-стварофора Миће Костића, протопрезвитера-ставрофора Горана Петковића и ђакона Будимира Кокотовића.

Беседећи по окончању сабрања, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, честитао је данашњи празник и освећење новообновљеног храма из 1730. године, упутивши речи подршке и охрабрења пристуним верницима, али и свим епархиотима широм Епархије горњокарловачке.

Епископ г. Герасим се пригодним речима захвалио драгом госту, Епископу бихаћко-петровачком г. Сергију за његов долазак и заблагодарио на речима подршке упућеним у дивној беседи. Такође, Епископ је захвалио свим приложницима који су помогли обнављање храма Преподобне мати Параскеве у Горњим Дубравама, протопрезвитеру Милану Симићу надлежном пароху,  као и уваженим гостима: г. Давору Трупковићу, помоћнику Министра културе у Влади Републике Хрватске, г. Далибору Домитровићу, градоначелнику града Огулина са сарадницима, г. Виктору Шеховском, конзулу Руске федерације, г. Владимиру Митровићу, конзулу Републике Србије, куму храма г. Синиши Перићу, као и свим људима добре воље који су на било који начин учествовали у обнови храма.

Након Литургијског сабрања уприличена је Трпеза Љубави у порти храма, за све који су својим присуством увеличали данашњи празник.

Scroll To Top
Descargar musica