Освећење звона у Градини Кореничкој

У Градини Кореничкој, дана 22. јула 2021. године, сабрао се верни народ Лике, града Коренице и околних места, код храма Светих Архангела Михаила и Гаврила, како би присуствовали освећењу звона, које је осветио Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим.

Преосвећеном Епископу Герасиму су саслуживали: архимандрит Михаило (Вукчевић), архимандрит Наум (Милковић), протопрезвитер – ставрофор Мићо Костић, протопрезвитер Миле Ристић, протонамјесник Предраг Сушић, презвитер Драган Михајловић и протођакон Небојша Анђић.

Храм Светих Архангела Михаила и Гаврила је током Другог светског рата много пострадао, и тренутно се налази у фази обнове, трудом, љубављу и несебичној помоћи  г. Бранка Дракулића који је пореклом из Градине Кореничке, а данас живи у Београду, звона овога храма су након 80. година, опет зазвонила и сабрала мноштво верних који су такође показали ревносну љубав и спремност да се обнова овог храма доврши. Након освећења звона, а ценећи несебично показану љубав и труд према обнови храма Светих Архангела Михаила и Гаврила, Епископ Г. Герасим је доделио Архијерејску захвалницу г. Бранку Дракулићу.

По завршетку освећења, Епископ Герасим је сабраном народу поручио да сваки пут када обнављамо светиње, ми заправо обнављамо себе, нашу заједницу са Богом, а при томе сведочимо да нисмо заборавили на наше светиње и храмове.

Наши предци су градили храмове, да храмови буду учионице, да се у храмовима проповеда реч Божија, да се ми, који смо сабрани учимо речи Божијој, да се учимо поукама Светог Јеванђеља. Исто тако, наши предци су подгли и овај храм како би у њему славили Име Божије, и како би кроз све векове и ми данас имали и служили у овоме светоме храму – поручио је вернима Епископ Герасим.

Овоме догађају је присустовао и Начелник општине Плитвичка језера г. Анте Ковач. Завршетак овога догађаја окончао се трпезом љубави, која је спремљена трудом протонамјесника Николе Малобабића, пароха кореничког.

Scroll To Top
Descargar musica