Освећење звона за храм Силаска Светог Духа на апостоле у Малој Попини

У четвртак 15. септембра текуће године, када наша Света Црква прославља успомену на Светог мученика Маманта и Светог Јована Посника, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим посетио је парохију грачачку и том приликом извршио чин освећења новог звона за храм Силаска Светог Духа на апостоле у Малој Попини, које је донација Фонда за избјегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Преосвећеном Епископу саслуживали су: презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић. Након чина освећења, Епископ Герасим обратио се беседом о великом значају црквених звона.

”Звона позивају људе на молитву, на заједничко сабрање, али сагласно молитвама, које су дело вишегодишњег искуства Цркве, звона чувају народ Божији од многих временских непогода. Али, не само од временских, спољашњих непогода, које могу само делом да науде човеку, већ и од унутрашњих непогода које нападају душу човекову.”

У повратку, Епископ Герасим посетио је и село Дерингај у општини Грачац, где се на самој обали ријеке Отуче, налази храм Успења Пресвете Богородице, и у чијој се непосредној близини налазе споменици свештеницима, двојици Тома и Николи Мандићу, који су свој живот посветили служби Христу и пастви Његовој, а који су у директној вези са нашим знаменитим научником Николом Теслом, јер управо из породице Мандић долази и мајка Николе Тесле, Георгина (Ђука) Тесла.

Scroll To Top
Descargar musica