Освећење храма у Станарима

СТАНАРИ, 5. АВГУСТА /СРНА/ – Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије освештао је данас новоизграђени Храм Васкрсења Господа Исуса Христа у Станарима.

Током бесједе, Eпископ Фотије је позвао на саборност и јединство, те истакао да је храм мјесто човјековог духовног преображаја.

У чину освештања храма учествовали су Преосвећени Епископи горњокарловачки Герасим, бихаћко-петровачки Сергије, осјечкопољски и барањски Херувим, као и свештенство архијерејског намјесништва добојског.

Владика Фотије је за заслуге у изградњи храма Орденом краља Драгутина – Преподобног Теоктиста одликовао посланика у Народној скупштини Републике Српске Горана Јеринића, начелника општине Станари Душана Панића и Јадранка Меденицу из Станара.

За кумове храма изабрани су Горан Јеринић, Душан Панић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, народни посланик Војин Митровић и Јадранко Дениз.

Освештању су присуствовали Предсједник Републике Српске Милорад  Додик, замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, предсједник општине Топола из Србије Драган Живановић са делегацијом, представници општине Станари.

Освештање земљишта и постављање крста на мјесту изградње овог Спомен-храма, за 250 страдалих бораца Крњинског краја, у Станарима обављено је на Васкрс 2010. године, а у прошлој години општина Станари издвојила је 200.000 КМ за градњу храма.

Прилог РТРС је овдје

Scroll To Top
Descargar musica