Недеља 3. по Духовима у Карловцу

У недељу 3. по Духовима, дана 11. јула 2021. године, када молитвено прослављамо пренос моштију Светих бесребреника Кира и Јована, Светих мученика Дабробосанских и Милешевских, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим началствовао је Светим евхаристијским сабрањем у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу.

Преосвећеном Епископу Герасиму су саслиживали: протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и протођакон Небојша Анђић.

Јеванђелска прича коју смо чули говори о томе какво треба да буде наше око да би тело наше било здраво, ако је око наше здраво онда је тело наше светло. И ако учинимо какав грех онда и тело наше потамни, зато нам Господ говори да очистимо ум и помисли наше, да се очистимо од страсти, да наше мисли усмеравамо ка Богу, оно што треба да чинимо јесте управо помисао на Царство Небеско, треба да мислимо о будућем Вечном животу, да одмакнемо од себе овоземаљске помисли, да се припремом која траје овде на земљи спремамо за Царство Небеско, не водећи бригу о пролазним земаљским стварима, а живот многих Свети отаца нам сведочи тежњу и пуноћу Царства Божијег. Ми морамо мислити да наше срце буде чисто, дом у којем можемо примити Господа, а то можемо управо кроз Свету Литургију, Свето Причешће, јер наша највећа брига у овоме свету треба да буде Литургија – Поручио је вернима Епископ Герасим.

Scroll To Top
Descargar musica