Недеља Православља у Ријеци

У Недељу Православља, дана 17. марта, на спомен Светог Герасима Јорданског, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог оца Николаја Чудотворца архиепископа Мирликијског у Ријеци. Преосвећеном Господину Епископу саслуживали су: архимандрит Наум, протопрезвитер-ставрофор Мићо Костић, презвитер Јован Галамић, ђакони Будимир Кокотовић и Саша Кремић. Литургију су својим појањем улепшали чланови хора парохије ријечке.
Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим по благодати и Дару Пресветога и Животворнога Духа, даном Светим Апостолима и Ученицима, од којих је примио власт да дели различите чинове и степене онима који се удостојише, рукоположио је ђакона Сашу Кремића у чин презвитера. Тиме је Свештена Епископија горњокарловачка обогаћена још једним служитељем Светога Олтара.
У својој Архипастирској беседи на крају сабрања, Епископ г. Герасим је произнео беседу о победи Православља над иконоборачком јереси и значају поштовања светих икона.
На крају беседе, Епископ је честитао новорукоположеном презвитеру Саши, коме је зажелео да ревносно обавља пастирску службу у корист наше Свете Цркве.

Scroll To Top
Descargar musica