Наставак хуманитарних активности на петрињској парохији

У циљу пружања помоћи становништву чији су домови и зграде економије након земљотреса категоризовани као објекти са високим степеном оштећења, Црквена општина Петриња је у претходном периоду спровела низ активности чији је примарни циљ био осигуравање грађевинског материјала као најтраженијег вида помоћи, како би се оштећени објекти ставили у функцију. Поред грађевинског материјала, осигурана су средства за куповину једне куће, санацију оштећеног кровишта, куповину кућних апарата и мотокултиватора.

Овом приликом се срдачно захваљујемо Граду Новом Саду и Фонду за избегла и расељена лица Покрајинске Владе Војводине на челу са директором Фонда г. Душком Ћутилом, Митрополији загребачко-љубљанској, Хуманитарној организацији “Срби за Србе”, г. Kрешимиру Мацану из Загреба, као и свим племенитим људима који су пружили руку пуну љубави и милосрђа.

Средствима Града Новог Сада у износу од 26.000,00 евра извршена је куповина грађевинског материјала за породицу Милана Стојаковића из Маџара, Стеве Kараице из Тремушњака, Станка Шербеџије из Лушчана, док је за породицу Здравка Поповића из Лушчана извршена куповина куће у Доњој Бачуги са једним хектаром пољопривредног земљишта.

Средствима Митрополије загребачко-љубљанске извршена је куповина грађевинског материјала за породицу Живка Рака из Мошћенице, Стеве Тркуље из Петриње, Николе Обрадовића из Доње Бачуге, Милана Kуловића из Лушчана, Небојше Бунчића из Великог Шушњара, док је на кући Иванке Боричић из Петриње извршена санација оштећеног кровишта.

Средствима ХО “Срби за Србе” у износу од 11.000,00 евра извршена је куповина грађевинског материјала за породицу Зорана Полимца из Банског Грабовца и мотокултиватора за породицу Зорана Драгића из Моштанице.

Средствима г. Kрешимира Мацана из Загреба осигуран је грађевински материјал за породицу Лазара Полимца из Банског Грабовца.

За Јована Јованчевића из Петриње, Божану Свилокос из Јошавице, Мићу Миљевића из Лушчана, Зорку Шапоњу из Мале Паукове, Ненада Ивковића из Дрљача, Љубицу Пречаницу из Горње Бачуге осигурали смо помоћ у виду кућних апарата.

Позивамо сав богољубиви народ да и у наредном периоду наставе са помагањем народа Божјег на Банији.

Протопрезвитер Саша Умићевић, парох петрињски

Scroll To Top
Descargar musica