Епископ Герасим: Приклонимо наше главе свему што долази од Господа

Дана 07.04.2023. године, када се свечано прославља празник Благовијести, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки господин Герасим служио је Свету Aрхијерејску Литургију у храму Светог Николаја Мирликијског у Пули. 

Његовом преосвештенству саслуживали су: архимандрит мр Наум (Милковић), протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер-ставрофор Горан Петковић, протопрезвитер Јован Галамић и протођакон Небојша Анђић.

Након литургијског сабрања епископ Герасим произнео је бесједу окупљеним вјерницима. 

Ми се данас присећамо догађаја када је Архангел Гаврил благовестио, то јесте објавио благу и радосну вест Марији Дjеви да ће зачети и родити сина, те му дати име Исус, што значи спаситељ свих. Када је Пресвета Богомајка примила благу вест, она није протуречила него је једноставним речима изговорила: “Ево слушкиње Господње, нека ми буде по речи Твојој.” Управо овим речима Пресвета Богородица је прихватила човечански удео у тајни спасења рода људксога. Прихвативши вољу Божију, Марија Дjева је одбацила своју људску вољу, која је својствена сваком човјеку, те кренула путем извршења плана Божијег.

Исто тако драга браћо и сестре, ми смо позвани да одбацимо своју огреховљену вољу и пратимо вољу Божију како бисмо дошли до нашег коначног циља, а то је обожења човјека. Зато угледајмо се на Пресвету Богородицу и приклонимо наше главе свему ономе што долази од Бога, јер све што од Бога долази нама је на спасење. Амин.

Scroll To Top
Descargar musica