Владика Герасим: „Када човек престане да се сећа Бога и призива име Божије онда то природа учини на свој начин и она објави име Божије“.

Светом архијерејском Литургијом у Саборном храму Светог оца Николаја Мирликијског у Карловцу, прослављена је дведесет трећа Недеља по силаску Светог Духа на апостоле – Педесетници.
Евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење свештенства при карловачком Саборном храму, протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића, протопрезвитера Дарка Дугоњића и ђакона Небојше Анђић.

Поздравивши све пристуне и честитајући им данашњи празник, Владика Герасим у својој богонадахнутој беседи је говорио о заборављању имена Божијег у народу, те нагласивши да. „човјек који је саздан по лику и обличију Божијем, као круна стварања света и због тога човек ма колико хтео да Бога заборави не може“. Даље је Владика поучио све присутне да никада није касно Бога се сетити и поменути га у молитвама, а Бог из своје превелике љубави увек ће погледати на нас и опростити нам наше грехе ако се искрено покајемо.

Scroll To Top
Descargar musica