Архиепископ Г. Макарије и Епископ Г. Херувим у посети Епархији горњокарловачкој

Његово Високопреосвештенство Архиепископ катарски Г. Макарије (Јерусалимска Патријаршија) и Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски Г. Херувим су дана 08. септембра текуће године, посетили Епархију горњокарловачку и град Карловац. У поподневним часовима Архиепископа Макарија је у Саборном храму Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у Карловцу са радошћу дочекао Преосвећени Епископ горњокарловачки Г. Герасим.

У пријатном и пријатељском разговору дотакнуто је неколико тема које су израз актуелног црквеног, друштвеног живота и представљају садржај дијалога између ове две Патријаршије, а исто тако ови значајни сусрети јесу потврда јединства саме Цркве.

Током разговора Епископ Герасим је упознао Архиепископа Макарија о духовном стању свештенства, монаштва и народа на просторима Епархије горњокарловачке.

У вечерњим часовима истога дана, Епископ Г. Герасим је у својој Епархијској резиденцији дочекао Његово Преосвештенство Епископа осечкопољског и барањског Г. Херувима у чијој пратњи је био архимандрит Герман (Богојевић) из Епархије канадске. У току братског разговора, Епископи су разговарали на многе актуелне и друштвене теме, о духовном препороду, раду и стању, обнови храмова и светиња, те о будућим плановима у својим Свештеним Епископијама.

Scroll To Top
Descargar musica