ЧАСОПИС: КРКА

Још једно гласило епархије Далматинске

Уводна ријеч и благослов за часопис "КРКА"
У оквиру Истине - издавачке куће епархије Далматинске, поред нашег богословског магазина "Истина", благодаћу Божијом, ево почиње да излази и наше друго гласило - "Крка".
Основна концепција часописа ће бити богословско-пастирска и пратиће живот Цркве и нашег народа у епархији Далматинској. Излазиће четири пута годишње: о Божићу, Васкрсу, Преображењу и Светом архангелу Михаилу. Поред штампања овог часописа, у издавачкој кући "Истина", припремамо и друге пројекте, од којих је свакако најважније издавање сабраних дјела епископа Далматинског др. Никодима Милаша, а и других светоотачких дјела и дјела савременог богословља Цркве, која су данас постала неопходна духовна храна, како богословима и теолозима, тако и свим вјерујућим хришћанима, гладним и жедним Ријечи Божије.
Надамо се да ће часопис "Крка" испунити своју мисију и да ће ријечју и сликом бити свједочанство о животу и подвигу Српске Православне Цркве и народа у епархији Далматинској.

С благословом Божијим,
епископ Далматински и администратор горњокарловачки

+Фотије

САДРЖАЈ:

Бесједа епископа Далматинског Г. Фотија на Преображење у манастиру Крки 2003. г.; Учење светог Григорија Паламе о човеку; Василије Велики; Никола Тесла и Кистање; Ферман из Стамбола штити манастир; Обновљена богословија; Вратимо ли се - опстаћемо!; Опструкција на локалном нивоу; Свечаност за Преображење; Опет центар духовног народног живота; Ниједно зло довијека; Обнова храма у Мокром пољу; Прослава свете Петке у Бјелини; Храмовна слава Покрова Пресвете Богородице у Книну; Храм Успења Пресвете Богородице у Дицму; Храм Успења Пресвете Богородице у Ублама; Храм св. апостола Петра и Павла у Броћанцу; Храм св. Илије на Зелеову; Обнова храма у Чистој Малој; Вијести из православног свијета; Икона Паола Венецијана у Сплиту; Воља за опстанак; Служење његовог преосвештенства; Адресар. 

   
 
 
 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

Latinica

Copyright 2003 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio